Grozs

Ineses raksti

Mammīt, kāpēc tā?

Autors: Inese Prisjolkova

Ir 5 no rīta.

Viss vēl tumšs un kluss. Tik debesu pamale jau pavisam gaiša. Drīz ausīs rīts.

Piecēlos agrāk, lai pārlasītu un pieliktu punktu savai jaunajai grāmatai “Mammīt, kāpēc tā?”, kas no šodienas ceļos pretim savai piedzimšanai.

Man vienmēr ļoti mulsinošs ir brīdis, kad saprotu – es neko vairs nevarēšu mainīt. Viss. Nosūtu. Un tieši tādu to maketētājs sakārtos uz lapām un tipogrāfija to nodrukās. Šis brīdis ir tik jūtīgs…. Tā ir palaišana.

Es to vienmēr salīdzinu ar sajūtu kā mamma palaiž bērnu savās gaitās. Ar svētību, mīļi, mājot sveicienus, un ar acīm sekojot līdzi, kamēr vien var saskatīt.

Šoreiz ir tieši tā un varbūt pat vēl vairāk un vēl jūtīgāk. Šodien es palaižu savu stāstu par dvīņu puikām, kas bija atnākuši uz īsu brīdi, lai pasaule no tā kļūtu labāka.

Mana jaunā grāmata “Mammīt, kāpēc tā?” ir netradicionāli dialogi ar vienu no maniem dvīnīšiem, kas mīt Debesīs. Sarunas ir par piedzimšanu un aiziešanu, par dzīves jēgu, par grūtumu un vieglumu, par attiecībām, par Zemes dzīvi, par eksistenciāliem jautājumiem, par mums, mūsu bērniem un mīlestību.

Tās ir vieglas un mīļas un bezgala saprotamas jebkurai mammai, kam savā ikdienā nācies dzirdēt tūkstošus “kāpēc?” un lauzīt galvu, kā uz to visu vispār var atbildēt. Bet mammītes var. Mēs paskatāmies savam mīļajam bērnam acīs un varam. Un, kamēr atbildam, pašas nobrīnāmies – cik daudz tāds mazs bērns ar savu mazo “kāpēc?” ir mūsos izkustinājis.

Ticu, ka mūsu pārrunātie jautājumi ļoti daudziem lasītājiem palīdzēs pārdomāt un saprast vēl daudz vairāk kā grāmatā rakstīts. Ticu, ka šis ir tikai sākums vēl dziļākam dialogam mums katram pašam ar sevi.

Un vēl ļoti, ļoti ceru, ka mūsu pieredze un šis viedais mīļais stāsts palīdzēs citiem cilvēkiem savas grūtās situācijas izdzīvot daudz vieglāk. Šis ir veids kā skumjas pārvērst gaismā un mīlestībā.

Inese

Visu septembri un oktobri mēs publicēsim fragmentus un citātus no jaunās grāmatas “Mammīt, kāpēc tā?”, lai jau pašās oktobra beigās rīkotu grāmatas atvēršanas svētkus un tā varētu uzsākt ceļu pie lasītājiem uz savām jaunajām mājām.

www.pavasarastudija.lv

Atbildēt