Grozs

Ineses raksti

Ja esi nokritusi no zirga, palaid vaļā pavadu!

Šo terminu visbiežāk lietoju, runājot par attiecībām. Tomēr to var attiecināt uz jebkuru dzīves situāciju, kad ir tieksme nesaredzēt un nepieņemt faktu, ka nekas vairs nav glābjams un nav jātērē spēki, lai stutētu kaut ko sabrukušu.
 
Cik bieži mēs tērējam daudz spēka, lai ”turētu acis ciet”, kaut arī zemapziņā jau apzināmies, kas ir noticis! Kad beidzot pašas esam sapratušas, ka nekas vairs nav glābjams, tad vienalga veltām pūles, lai notēlotu apkārtējiem, ka viss ir labākajā kārtībā. Vienalga, vai runa ir par noturēšanos darbā, amatā, sabiedrībā vai kāda cilvēka tuvumā. To var salīdzināt ar pārliecību, ka ir iespējams tikt atpakaļ sedlos, ja cieši pieķeries pavadai un guļus velcies līdzi zirgam.
 
Dažreiz tiešām viss jūk un brūk un saturēt neko vairs nevar, bet mūsu pieķeršanās spējas ir tik milzīgas, ka esam gatavas vēl ilgi turēties pie pavadas, kaut sen jau esam no sedliem ārā.
 
Mēs pieķeramies gan cilvēkiem, gan situācijām, gan savai komforta zonai. Un šad tad tik ļoti, ka esam gatavas zaudēt lepnumu, pašcieņu, laimes sajūtu un pat mainīt savu vērtību sistēmu, lai tikai atgūtu to, kas mums ir bijis.
 
Vienmēr der apstāties un padomāt, paskatīties apkārt un izvērtēt:
 
varbūt jaunā vieta un jaunie apstākļi dod milzum daudz iespēju, kuras Tev nebūtu ar iepriekšējiem priekšnosacījumiem;
 
varbūt tieši tagad, kad esi uz savām kājām, vari nokļūt tādā vietā, kur zirga mugurā būtu paauļojusi garām;
 
varbūt tieši tagad satiksi citu kājāmgājēju un jums izveidosies fantastisks tandēms darbā, karjerā vai dzīvē.
 
Ja zinām likumsakarību, ka viss vienmēr notiek tā, kā tam jānotiek, ka viss vienmēr ir uz labu, tad vinnēs tas, kurš ātrāk palaidīs vaļā pavadu un nepatērēs savus spēkus, velkoties pa zemi, vaimanājot par zaudēto zirgu un ērtajiem sedliem.
 
Uzvarēs tas, kurš būs elastīgs un skaidru galvu pieņems un sapratīs dzīves mācību.
 
Mūsu dzīvē ļoti daudz situāciju un cilvēku nāk un iet, gudrība ir iemācīties tos sagaidīt un pavadīt ar mīlestību. Mums jāiemācās katrā situācijā saskatīt veiksmi, katrā situācijā saredzēt izeju vai pat izdevīgumu. Ja to iemācamies, tad mūsu veiksmes situāciju skats aug, jo nu jau arī savus kritienus varam uztvert par veiksmi.
 
Ja Tev šobrīd kaut kas nesanāk vai esi ”izkritusi no sedliem”, tad apsēdies un padomā, kā šī situācija izskatās caur veiksminieces prizmu.
 
*Kā mainās notikumi?
 
*Kā attieksme?
 
*Kā domas?
 
Sajūti sevī spēku, jo šis ir Tavs laimes un veiksmes brīdis.
 
Sajūti spēku, jo tieši no šīs platformas Tu vari radīt savu jauno situāciju, kura būs nākamais periods Tavā veiksmīgajā dzīvē!
 
Inese

Atbildēt