Grozs

GRĀMATAS

Vai Tu esi laimīga?

Vai Tu esi laimīga?

Vai esi gatava kaut ko mainīt, ja nejūties laimīga?

Ļoti bieži cilvēki ir tik ļoti aizņemti, lai visu paspētu un izdarītu, ka viņiem nepietiek laika padomāt par šādiem jautājumiem. Mums šķietami nepietiek laika ieklausīties sevī, lai saprastu, vai tas, kā dzīvoju, dara mani laimīgu. Vai vispār šī ir manis radīta un veidota dzīve, vai arī es pakļaujos kādiem stereotipiem, sabiedrības pieprasījumam, apstākļiem?

Tieši tādēļ mūsu sarunu laikā es ļoti bieži aicinu Tevi ieklausīties sevī.

Parunāsim par to, vai Tu katru dienu nodzīvo tā, lai pati būtu apmierināta, priecīga un gandarīta.

Pamēģini atbildēt sev uz dažiem elementāriem jautājumiem:

Vai Tev patīk no rīta mosties?

Vai izjūti prieku par jaunu dienu?

Vai Tevi pārņem patīkama sajūta, ka jāiet uz darbu vai savās ikdienas gaitās?

Vai gribi satikt cilvēkus, ar kuriem šodien būs jātiekas?

Vai izjūti gandarījumu, vakarā nākot mājās?

Vai Tev ir skaidra motivācija, kāpēc to visu dari?

Paņem tagad tējas krūzi, ērti, omulīgi iekārtojies un pasapņo par savu dzīvi! Pārdomā, kāds ir Tavs dzīves mērķis un kopējā virzība. Vai tas, kurp ej, patiesi ir Tavs mērķis un īstais virziens?

Mēs zinām, ka domas rada notikumus, ka mēs pašas veidojam savu dzīvi, un tāpēc ir tik svarīgi, lai Tu ļoti precīzi zinātu, ko vēlies. Tieši no Tava formulējuma būs atkarīgs, ko Visums Tev palīdzēs realizēt. Tieši no Tavas enerģētikas, no domām, no attieksmes būs atkarīgs rezultāts.

Cik bieži nākas teikt, ka šo gan es nemaz negribēju. Bet īstenībā, atskatoties un paanalizējot cēloņus un sekas, secinām, ka pašas vien to esam radījušas.

Vai atceries pirmsākumus, kad sāki mācīties strādāt ar datoru? Cik bieži gadījās, ka nospiedi kādu taustiņu un pēc tam izmisusi sauci: „Ak, nē! Ko viņš tur dara! Es taču to negribēju!”

Gribēji vai negribēji, bet dators uztvēra Tavu komandu un, piemēram, izdzēsa ilgi rakstīto referātu.

Ar Visumu un mūsu vēlmēm ir tieši tāpat. Mēs vienmēr saņemam to, ko pašas radām. Tikai jautājums, vai saprotam, kurā brīdī nospiedām nepareizo taustiņu.

Pēc tā, kas notiek mūsu dzīvē, varam uzzināt, ko esam radījušas. Jo mūsu dzīvē patiesi notiek tikai tas, kas ir mūsu domu un attieksmes rezultāts. Bez mūsu gribas tas nebūtu noticis. Jautājums ir tikai par to, vai apzināmies vai neapzināmies tās domas, kuras radījušas konkrētos notikumus. Izdarot secinājumus, varam spriest, cik svarīgi ir sekot līdzi savām domām un apzināti vadīt savu dzīvi tā, kā vēlamies to dzīvot. Mums ir jāiemācās pašām uzņemties atbildību par savu dzīvi un nenobīties no šīs atbildības.

Manos semināros dalībnieces bieži saka: „Es nezinu, vai esmu laimīga, bet zinu, ka neesmu nelaimīga.” Kad jautāju tālāk, izrādās, ka sievietēm ir visi priekšnoteikumi, lai baudītu laimi jau šobrīd, bet vienmēr atrodas dažādas atrunas:

nav naudas,

nav vīra vai drauga, bērnu,

ir neinteresants darbs.

Ja saprotam, ka laime ir mūsu iekšējais stāvoklis, kam ar ārējiem apstākļiem tiešā veidā nav liela sakara, tad zinām, ka ne nauda, ne darbs, ne citi cilvēki nav mūsu laimes patiesais avots. Laime rodas no mūsu attieksmes pret to visu. Ja mūsu laime un pašsajūta būtu tieši atkarīga no ārējiem apstākļiem, tad mēs nevarētu sevi saukt par savas dzīves autorēm un tas būtu pretrunā ar pasaules kārtību. Mēs esam radīti pēc Dieva līdzības tieši tajā ziņā, ka esam radītāji. Mēs katru mīļu brīdi radām savu dzīvi un notikumus šajā dzīvē. Tā ir Visuma kārtība neatkarīgi no tā, vai mēs to apzināmies vai ne, vai mēs tam piekrītam vai ne.

Lai saprastu, kā Tu vēlētos dzīvot savu dzīvi – ir jāsāk tā dzīvot. Lai saprastu, ko Tev patiktu darīt – ir jāsāk to darīt.

Ir teiciens: nepamēģināsi – neuzzināsi.

Tikai mēs pašas esam atbildīgas par savu dzīvi. Tikai mēs pašas varam to mainīt.

Es parasti rīkojos šādi:

Saprotu, ko gribu.

Uzzinu, kas un kā jādara.

Daru.

>>><<<

Šis ir fragmentiņš no manas otrās grāmatas “Ieelpo laimi un mīlestību 2″ , kas iznāk jaunos vākos ar izceltu virsrakstu PAŠ-APZIŅA.

Nākamnedēļ tā nāk no tipogrāfijas un sūtām caur omniva.

Iegādāties vari jau tagad. Ja Tev nav, tad – iesaku. Ja ir, tad varbūt gribi kādai citai sievietei dāvāt to svētkos.

Grāmatu iegādāties vari ŠEIT

Atbildēt